Omschrijving
KLIMAAT & TERROIR
De druivenstokken zijn minimaal 35 jaar oud en staan op 650 meter hoogte aangeplant in een stenige, zanderige bodem. De zomers zijn extreem warm, de winters koud.
VINIFICATIE
De druiven worden vergist in temperatuur gecontroleerde RVS- tanks. De vergisting wordt gestopt door toevoeging van pure wijnalcohol tot 15% en de restsuikers de wijn zoet maken. De wijn rijpt 6 maanden in Frans eikenhout.
DRUIVEN
monastrell
ALCOHOL PERCENTAGE
14,50%
GEUR & SMAAK
Diep paarsrood met aroma’s van gekonfijt zwart fruit, rozijnen en zwarte olijven. De smaak is zoet, maar fris met jammige pruimen, gedroogde vijg een evenwichtige afdronk.
SERVEERSUGGESTIE
Serveer op 10 à 12 graden Celsius bij bittere chocolade (70% of meer), desserts met chocolade, blauwe en belegen kazen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.