Omschrijving
Morgenster Extra Virgin Lemon Oil
Stellenbosch, Zuid-Afrika
Deze culinaire olijfolie dankt zijn verfijnde smaak aan de toevoeging van citroenaroma’s. De manier waarop dat gebeurt en de precieze receptuur voor deze elegante smaakversterking wordt geheim gehouden door de keldermeester en zijn team.
Proef deze prachtige olie in combinatie met naturel bereide vis, schelp- en schaaldieren. Of besprenkel een salade of een gevogeltegerecht met deze kostelijke plantaardige vloeistof
Morgenster Estate ligt aan de voet van de Helderberg in Somerset West in Stellenbosch, het hart van de westelijke Kaap. Behalve wijnen in de stijl van Bordeaux maakt men hier een alom geprezen Extra Virgin Olijfolie. Het is een historisch domein dat in 1708 in handen kwam van Jacques Malan, een uit Frankrijk gevluchte hugenoot met een wijngeschiedenis. In 1992 kwam Morgenster in het bezit van Piemontees Giulio Bertrand, die zoals het een goede Italiaan betaamt, druivenstokken en olijvenbomen aanplantte. Onder zijn leiding verwierf het wijnbedrijf internationale faam. Zeker toen in 2009 Henry Kotzé werd aangetrokken als wijnmaker en keldermeester en samen met Pierre Lurton, directeur en consultant van Cheval Blanc, de Bordeaux-blends Morgenster en Laurens River Valley creëerde. De 40 hectare wijngaarden zijn beplant met merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en petit verdot. Inmiddels zijn Giulio’s dochter Alessandra en Federica eigenaren van het domein.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.