Omschrijving
De Einaudi familie heeft een uitstekende reputatie als het om Moscato gaat. En juist om die reputatie hoog te houden, lieten Paola Einaudi en haar man in 1993 de gehele kelder ingrijpend renoveren. Want zoals bekend, dit type wijn stelt hoge eisen aan hygiëne en techniek.
De moscatodruiven worden volrijp geplukt. Na een voorzichtige persing volgt een koele vergisting van het sap tot het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker is verkregen. De fermentatie wordt onderbroken door de temperatuur stevig te verlagen. Dan wordt de wijn onder druk gefilterd en direct gebotteld om de maximale fruitexpressie en het natuurlijke koolzuur te behouden.
De Moscato van Einaudi is dan aantrekkelijk, geurend naar muskaat, zoetfrisse appel en peer. De mousse is elegant en feestelijk en maakt de weg makkelijk vrij voor smaakaroma’s als rijpe perzik en exotisch sprankelend zoetzuur fruit. Met zes procent alcohol is deze wijn – jong gedronken – uitermate geschikt als aperitief maar juist zo ideaal bij desserts op basis van fruit en ijs.