Pauls Paella

Benodigheden ( recept 4 personen):
1.Paella rijst pakje
2.Rawitpeper
3.Paar draden safraan
4.Kippenbouillonblokjes
5.ui, knoflook
6.Scheut witte wijn
7.ongeveer 300 gram verse zalm
8.ongeveer 300 gram Gambas
9.Inktvisringen
10.kippendijfilet 500 gram
11.verse thijm en of provencaalse kruiden
12.verse groenten naar keuze (tomaat,prei,paprika etc.)
13.Chorizo ongeveer 150 gram
14.olijfolie
15.citroen
16.Wijnsuggestie Ginesta Gewurztraminer van Pares Balta

bereiding:
Een glas hete bouillon bijvullen met de safraan en een beetje witte wijn.
Flinke scheut olijolie in de pan doen vervolgens de rijst erbij met ui en knoflook
vervolgens 1,5 liter kippenbouillon maken en een beetje bouillon toevoegen aan de rijst.
de chorizo en gesneden groente toevoegen samen met de chorizo.
wederom als de rijst dreigt droog te bakken opnieuw bouillon toevoegen.
Nu de kip in blokjes snijden en in een aparte pan bruin bakken op hoog vuur.
Het glas met de wijn en safraan bij de rijst doen en vervolgens de kip.
Langzaam blijven roeren en steeds bouillon bijvoegen.
Als de bouillon op is en de rijst niet vochtig meer is de gamba’s en de zalm heel even op hoog vuur bakken en toevoegen aan de paella.
Vervolgens de inktvisringen in olijfolie bruin bakken en als laatste citroenpartjes en de kruiden toevoegen
Comer Sabrosa!!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: 06-26034969
Meer en Boslaan 12
2103 VP Heemstede